Nationale voorleesdagen


voorlees

Tijdens de nationale voorleesdagen is er extra aandacht voor het belang van voorlezen. We hebben voor de peuters en kleuters een extra voorleesactiviteit gehad vanuit de bibliotheek. Juf Floor van de bieb nam de peuters mee in het verhaal: ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser. De kinderen hebben zelf een ritje gemaakt met Floor als Vos en zij als een van de dieren. Er is een mooi lied bij gezongen en de kinderen mochten het verhaal ook meespelen!

Bij de kleuters werd het verhaal: ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de boer voorgelezen. Ook aangevuld met een leuk spelletje waarbij 1 kind met pyjama, moest raden hoeveel monstertjes achter hem/haar waren gaan zitten.

Afgelopen weekend is Elin Jansen (groep 8) naar het leessterrengala geweest waar de regionale voorleeskampioenschappen plaats hebben gevonden. Zij heeft daar onze school vertegenwoordigd.

Voor leuke voorleestips kun je kijken op:

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/waarom-voorlezen-belangrijk-is-ook-alsje-kind-al-zelf-leest/news/203/?fbclid=IwAR1BIZIsJWX2TQ